De naam is Maey Pronk

28 Februari 2021

Na vele overwegingen, durf ik het eindelijk aan om het aan de wereld te vertellen. Ik ben trans!

Na vele gedachtens en overwegingen, durf ik het nu eindelijk te vertellen aan iedereen en alles! Ik ga één van de grootste stappen van mijn leven maken. Namelijk de stap naar vrouw!

Ongeveer een jaar en een kwart terug was ik begonnen met gesprekken voeren met allemaal verschillende mensen. Zowel medisch, vrienden en familie. Zo ben ik dus ook al bezig met logopedie (stem trainingen) en met het laseren van mijn baard. Ook ben ik bezig om mijn nieuwe naam te introduceren. Namelijk Maey! Deze periode gaat met ups en downs. De ideale achtbaan zeg maar!

Nieuwe periode

Een half jaar terug heb ik mij ingeschreven voor de Genderpoli in het VuMC in Amsterdam. Zij gaven mij toen alleen het slechte nieuws dat er een hele lange wachttijd aan vast zit. Op dat moment dat ik het te horen kreeg vond ik dat niet zo erg. Want dat gaf mij ook de tijd om mijzelf opnieuw te ontdekken en om mijn familie en mijn vrienden voor te bereiden. Wat ik toen niet had bedacht, was dat het sindsdien het allemaal met een snel trein vaart gaat!

Vanwege die lange wachttijd ben ik van plan om zoveel mogelijk stappen te zetten die ik kan zetten. Zoals laseren, stem training, het kenbaar laten maken, etc. Want eenmaal als ik dan bij het VuMC terecht kan, heb ik voor mijzelf al een lekkere sprong genomen!

Ik ben extreem blij met al het support wat ik krijg van mijn vrienden, familie en zelfs van mensen buiten mijn vriendengroep! Door dat heb ik echt het gevoel gekregen dat ik nu de volle 100% mezelf mag en kan zijn! Ik ben mijn nichtje ook zeer dankbaar. Ik denk (en ik weet haast zeker) dat ik nooit zo ver zou zijn als ik nu ben en of ik het zelf volledig geaccepteerd heb zonder haar!

Ik weet dat dit een hele moeilijke pad is om te bewandelen. Maar zolang ik mijn familie en vrienden bij me heb durf ik het wel aan!

tech & design: MNP Developer