Gmail met webmail koppelen

13 april 2022

Uitleg over hoe je een webmail e-mailadres (POP3) toevoegd aan jouw gmail account.

Hierbij een simpele stappenplan van 11 stappen hoe een webmail e-mailadres koppel met jouw (gratis) Gmail account. Volg de stappen hieronder. Klik op de afbeelding klikken om een vergoting van de afbeelding te bekijken. Eenmaal gekoppeld komen de mailtjes van de webmail binnen in jouw Gmail inbox en kan jij antwoorden met dat e-mailadres.

Gmail met webmail koppelen

Stap 1

Log in op jouw Gmail account en klik rechtsboven in op het tandwiel icoontje om de instellingen te openen.

Stap 2

Binnen het instellingen menu klik op de knop "Alle instellingen bekijken" om naar alle instelinngen te gaan.

Stap 3

Binnen de instellingen pagina ga naar de tab "Accounts en import".

Stap 4

Binnen de tab Accounts en import ga naar de sectie "E-mail bekijken uit andere accounts" en klik op de link "Een e-mailaccount toevoegen". Dit opent een popup. Als dat niet het geval is, zou je de website eerst toestemming moeten geven.

Stap 5

Binnen het nieuwe venster vul het gewenste e-mailadres in. En druk vervolgens op de knop "volgende"

Stap 6

Als het goed is staat het radio knop al goed op "E-mail importeren uit mijn andere account (POP3)" en kan je gelijk drukken op de knop "volgende". Als dat niet het geval is selecteer die optie en druk dan op volgende.

Stap 7

Bij het volgende venster vul je alle gegevens in. E-mailadres heb je al bij stap 5 ingevuld. Het gebruikersnaam is hetzelfde als het e-mailadres. Het wachtwoord is het webmail wachtwoord van dat e-mailadres. De POP-server is meestal mail.<jouw-domein>.nl. Bij mijn klanten is het bravo.web.matreon.net. Poort nummer is 110.

De andere instellingen spreken voor zich maar is niet noodzakelijk voor de werking. Vervolgens klik je op de knop "Account toevoegen".

Stap 8

Als alle gegevens correct zijn, kan je op het volgende venster selecteren of je ook met dat e-mailadres wil versturen. Ik raad dit wel aan om te doen. Vervolgens klik je op de knop "Volgende".

Als je wil versturen met jouw e-mailadres, ga dan door naar stap 9.

Stap 9

Bij het volgende venster vul je de naam in waarmee je het e-mailadres wil gebruiken. Je kan jouw eigen naam doen of dat van je bedrijf/vereniging/etc. Klik vervolgens op de knop "Volgende stap".

Stap 10

Nu gaan we de gegevens invullen om ermee te kunnen verzenden. De SMTP-server is het zelfde als de POP3-server bij stap 7. Het gebruikersnaam is hetzelfde als het e-mailadres. Het wachtwoord is het webmail wachtwoord van dat e-mailadres. Het poort nummer is 465 (beveiligd). De radio knop moet staan op "beveiligde verbinding via SSL". Als alles is ingevuld klik op de knop "Account toevoegen".

Stap 11

Op het laatste scherm moet je het account nog bevestigen. Je krijgt een mailtje binnen met een link en een beveilingscode. Omdat we de mailtjes al doorsturen naar Gmail, hoef je alleen in de Gmail inbox te kijken. Klik op de link of vul de beveilingscode in en klik op de knop "Controleren".

Gefeliciteerd! Je webmailadres is gekoppeld aan je Gmail account.

Let op!

Gmail heeft het zo ingesteld dat het eens in de 60 minuten gaat checken op nieuwe mails. Er kan dus een vertraging zijn bij het ontvangen van die mails. Je kan eventueel handmatig een mail synchronisatie doen bij de Gmail instellingen pagina in de tab "Accounts en import".

Mocht je geen vertraging willen dan is het ook mogelijk om de mails vanuit de server via een forwarder door te sturen naar het Gmail adres. Dan hoef je alleen het beantwoorden met het webmail in te stellen in Gmail (stap 9). Dan worden de mails direct doorgestuurd en kan je er alsnog met het webmail antwoorden. Hou hiermee wel goed je spambox in de gaten!

Meerdere externe mailboxen

Je kan binnen een gratis Gmail account 5 externe mailboxen koppelen. Als je toch meer dan 5 wil. Kan je er ook voor zorgen dat de andere e-mailadressen eerst doorgestuurd worden naar een al gekoppelde e-mailadres. Dit is bijvoorbeeld handig als je e-mailadressen heb waar alleen mailtjes naar toe gestuurd worden zoals geautomatiseerde mailtjes. Je kan dit met mij bespreken als je dit wil. Als het niet lukt en/of er zijn vragen, laat het mij weten!

Let op: Je kan dan niet antwoorden met die externe e-mailadressen.

tech & design: MProgramming